top of page
portretfotograaf kind beperking
familieportret haarlem

Rust en eenvoud zijn kenmerkend voor mijn werk. In zowel

de portret als de interieur fotografie streef ik ernaar om zo puur mogelijk vast te leggen wat er is. Ik probeer de aandacht te richten op de essentie. Fotografie blijft voor mij magie. Iedere keer opnieuw ervaar ik verwondering bij het vastleggen van de prachtige  mensen die voor mijn camera staan. Ieder mens en ieder moment is uniek. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen. 

gezinsportret haarlem
sacha bouwknecht portretfotografie Haarlem

Hierboven mijn gezin ! Mijn leven nu ! 

 

Als 16 jarige wist ik al dat ik fotograaf wilde worden. Ik begon met een geleende NIKON spielgelreflexcamera. Met een camera in mijn hand voelde ik me ongelooflijk krachtig en zelfverzekerd. Ik ben met mijn opleiding aan de PABO gestopt en ben naar de Rietveld academie gegaan. Ondertussen stroomde de opdrachten als vanzelf binnen. Ik fotografeerde bands, bruiloften, een geboortekaartje en maakte productfoto's van een dames urinoir die vervolgens in veel kranten en tijdschriften werd gepubliceerd. De rolletjes ontwikkelde ik in die tijd nog zelf en ook alle foto’s drukte ik nog zelf af in de doka.  Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon heb ik de fotografie losgelaten en ben ik HBO pedagogiek gaan studeren. Daarna heb ik  een opleiding tot mindfulness trainer en trainer verbindende communicatie gevolgd. Ik heb enkele jaren gewerkt in een kinderdagcentrum als begeleider van kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking tot duidelijk werd dat mijn jongste zoon het Angelmansyndroom heeft. Een genetische afwijking waardoor hij zowel een lichamelijke als verstandelijke beperking heeft. De eerste 7 jaar na zijn geboorte ben ik voornamelijk bezig geweest met het uitzoeken van wat hij nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

 

Zo’n 5 jaar geleden heb ik de fotografie weer opgepakt. Inmiddels moeder van drie prachtige zonen. Ik ben begonnen met interieur fotografie. Dit was goed te combineren met het moederschap. Nu mijn kinderen wat groter zijn ben ik eindelijk mijn eigen portretstudio begonnen.  Een grote droom.  Tijdens mijn werk in de fotostudio komt alles samen. In de eerste plaats mijn liefde voor fotografie en mijn ervaring in het werken met kinderen, ook kinderen met een beperking of handicap. Daarnaast mijn grote wens om vanuit bewuste aandacht te leven. 

Mijn fotostudio is gevestigd in het prachtige gebouw de Greiner. Een broedplaats voor creatieve en maatschappelijke ondernemers. Ik voel me helemaal thuis op deze inspirerende plek. In deze fotostudio kun je terecht voor portretfoto's, zwangerschapsportretten, newborn fotoshoots, familie portretten en moeder en kind portretten

bottom of page